Τι να κάνετε στην Ίο

ΙΟΣ
 
row1

ΧΩΡΑ


Η κύρια πόλη της Ίου είναι ένας κυκλαδίτικος οικισμός που επιδεικνύει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα σε κάθε του γωνιά. Η αρχιτεκτονική της Χώρας είναι εξαιρετική, με κατάλευκα σπίτια παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, κάποια με ολάνθιστους κήπους, και με τις έντονα χρωματισμένες πόρτες και παράθυρά τους να προσδίνουν μια χαρούμενη νότα στην πόλη. Οι δρόμοι της Χώρας είναι ιδιαίτερα γραφικοί, με στενά πλακόστρωτα σοκάκια. Όντας αμφιθεατρικά χτισμένη, η πόλη προσφέρει εκπληκτική θέα από πολλά σημεία που χρησιμεύουν ως φυσικά μπαλκόνια. Κάποια από αυτά, είναι το Παλαιόκαστρο και η εκκλησία της Παναγίας Γκρεμνιώτισσας που έχουν πανοραμική θέα στη θάλασσα η οποία θα σας κόψει τη  ανάσα.

Ο Τάφος του Ομήρου


Σύμφωνα με τους αρχαίους θρύλους, ο Όμηρος, ο δημιουργός των επικών ποιημάτων της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, αποφάσισε να περάσει το τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του στην Ίο, η οποία ήταν η πατρίδα της μητέρας του, και όταν πέθανε θάφτηκε στο νησί. Ο τάφος του λέγεται πως βρίσκεται στην περιοχή Πλακωτό, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε έναν λόφο που βλέπει στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ο χώρος είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και την υπέροχη θέα από το λόφο.

Αρχαιολογικός Χώρος Σκάρκου


Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Ίου, πάνω σε έναν λοφίσκο που περιβάλλεται από πέτρινους τοίχους, λίγο πιο έξω από την Χώρα, αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως τον πιο άρτια διατηρημένο πρώιμο κυκλαδικό οικισμό. Η αρχαία πόλη είχε εντυπωσιακή υποδομή και ένα καινοτόμο σύστημα αποχέτευσης. Τα κτίσματα ήταν ιδιαίτερα ψηλά, έχοντας δύο επίπεδα, και είχαν εντυπωσιακές λεπτομέρειες, όπως πέτρινα σκαλιά, ντουλάπες και δάπεδα με πλακάκια. Τα περισσότερα ευρήματα βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση και αποτελούνταν από αντικείμενα καθημερινής χρήσης και εργαλεία, καθώς και από οστέινες και πέτρινες σφραγίδες, μαζί με πολλά σφραγισμένα αντικείμενα, σσπάνιο εύρημα για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αποδεικνύοντας ότι η κοινωνική δομή στην αρχαία Ίο ήταν πιο περίπλοκη και εξελιγμένη απ’ ότι φαντάζονταν μέχρι πρότινος οι αρχαιολόγοι.

Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης


Στην περιοχή Τσουκαλαριά, κοντά στη Χώρα και λίγο μετά τους ανεμόμυλους, θα συναντήσετε ένα ανοιχτό θέατρο από πέτρα και μάρμαρο, το οποίο φέρει το όνομα ενός αγαπημένου Έλληνα ποιητή, και δεν είναι άλλο από το θέατρο "Οδυσσέας Ελύτης". Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Δήμος Ίου φιλοξενεί στον χώρο του θεάτρου το φεστιβάλ "Ομήρεια", μία πολύμορφη πολιτιστική εκδήλωση αποτελούμενη κυρίως από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Ωστόσο, μη διστάσετε να επισκεφθείτε το θέατρο ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο γεγονός, για να θαυμάσετε την υπέροχη θέα που προσφέρει στην Χώρα, το λιμάνι, καθώς και την παραλία του Μυλοπότα, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα.
Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης
USEFUL LINKS
Marcos Beach Hotel Ios
Μυλοπότας 84001, ΙΟΣ – Κυκλάδες, Ελλάδα
Ιδιοκτήτης: Μάρκος Παπαδόπουλος
Διεύθυνση: Jacqueline Παπαδοπούλου
Tel.: +30 22860 91571
Fax.: +30 22860 91671
E-mail.: info@marcoshotels.gr
MARCOS BEACH HOTEL, MHTE: 1167K012A0324400
TRAVEL MARCOS, MHTE: 0206E60000453400
FOLLOW US
Booking
2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
8 Rated by Guests
© 2019 Marcos Beach Hotel Ios. All rights reserved.